keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kesätreeniä!

Päivän hyvä uutinen: HS selvitti: Näin kesäpuuhat kuluttavat energiaa.

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että ihan hyvällä omallatunnolla annan salikortin vaipua talvi kesähorrokseen heinäkuun ajaksi? Ja että voin hotkaista nuotion äärellä paketillisen Hiillos-makkaraa, kunhan kannan vedet saunaan?

Vitsi vitsi, ei ihan näinkään ;>

Mutta haluan korostaa sitä, että lomatreenaaminen ei vaadi mökkeilyä! Kotonakin aivan tavallinen lomapäivä kuluttaa mukavasti kaloreita.

Esimerkkinä tyypillinen lomapäivä, jonka kulutetut kalorit on laskettu ylös.Vastaavia kalorilaskureita on netti täynnä.

Klo 12.05 Ei perkule! Taasko nukuin näin myöhään. (12tunnin yöunet kuluttaa peräti 671,7kcal)

12.30 Pakko nousta sängystä. Kävelen jääkaapille. Ei mitään hyvää. Kävelen takaisin sänkyyn. Toisten tätä nälkäistä aamurutiinia noin varttitunnin ajan, kunnes viidennellätoista jääkaapin aukaisulla mansikkarahka näyttää tarpeeksi herkulliselta.  (kävely 41,25kcl)

13.00 Aamupala syöty. Aurinko häikäisee ikkunasta, joten lähden ottamaan aurinkoa. (makaaminen 176,8kcal)

16.00 Poskia polttaa! Ja korvia! Ja rintakehää! Kannatti unohtaa aurinkorasva. Palaan takaisin sisälle. Ja kurkistan pakastimeen, olisiko siellä jätskiä. 

16.05 Jätskiä ei ole, joten tein spontaanin ratkaisun ja päätin pyöräillä kauppaan. Jäätelöhimoissani pyöräilen reippaasti. (10min edestakainen pyöräily 133,3kcal.)

16.40 Istun etupihan terassilla ja syön ostamaani jäätelöä. Ai, jokin pistää hartiaani. Hyttynen... Ja toinen... Ja tuhat lisää. Missä välissä nämä taas ilmestyivät? (Vartin epämääräinen mutta vimmakas huitominen 114,9kcl)

17.00 Laitan saunan päälle. Unohdun tuijottamaan Salattujen elämien kymmenen vuoden takaisia uusintoja. (58,9kcal)

18.00 Sauna lämmin. Nyt otetaankin kunnon löylyt ja makaan lauteilla, kunnes ihoni muistuttaa ylikypsää rusinaa. (saunominen 200kcal)

19.00 Käyn vessassa ja unohdun selaamaan Facebookia. (53kcal.)

19.30 Kylläpä se jo väsyttää. Voisin raahautua sänkyyn lukemaan hyvää kirjaa. Kerkesin lukea ehkä kolme minuuttia, kunnes nukahdin kirja naamaani vasten. (16 tunnin yöunet 895,5kcal)

Ja tähän lisäksi vielä kaikki perus elintoiminnot, ylimääräiset vessassa ja jääkaapilla käynnit, syöminen... Ei mikään turha päivä!

En kyllä tiedä, huolisiko ne ihan Keventäjiin tuolla suorituksella. 

Mutta pointtina oli osoittaa, että lomaileminenkin kuluttaa kaloreita : ) Ja ainiin, nauraminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin nukkuminen: kannattaa siis nauraa paljon.

Miten on, onko teidän salikortit käytössä kesälomallakin vai horrostaako se lompakon pohjalla?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti